یکی از موارد مهمی که در آموزش نصب پکیج وجود دارد دانستن مراحل نصب پکیج است. شرکت نیووارم برای آشنایی شما با مراحل نصب پکیج شوفاژ دیواری این مقاله را برایتان منتشر نمودیم.
اولین گام بسیار مهم می باشد. در این مرحله ابتدا بایستی نوع دستگاه را انتخاب کنیم.مثلا می تواند نوع پکیج ما پکیج فن دار یا پکیج بدون فن می تواند باشد.نوع پکیج گرمایشی به شرایط ساختمان وابسته می باشد.
پکیج های موجود درون بازار دو مدل پکیج گرمایشی می باشند فن دار دو بدون فن
در این گام میبایستی توان دستگاه حرارتی ساختمان می باشد.
ظرفیت پکیج های موجود در شرکت نیووارم 24 28 32 هزار کیلو وات می باشد.
بایستی محل نصب را به دقت انتخاب کنیم. محل نصب نیز بسیار مهم می باشد. محل نصب بایستی بدون رطوبت و تراز باشد. محل نصب پکیج باید به دودکش نزدیک باشد.
دودکش پکیج را از نظر ارتفاع ,مکش, کلاهک ,قطر و… بررسی کنید. دقت نمایید که قطر دودکش نصب شده برای پکیج به هیچ وجه نباید از قطر خروجی کلاهک در شکل مخروطی کوچکتر باشد.
در پکیج های دیواری بدون فن حداقل قطر دودکش بایستی 15 سانتی متر باشد.
دراین باره دودکش از جای نصب شدن دستگاه تا محل کلاهک کمترین ارتفاع می توان 4 متر باشد.
به یاد داشته باشید نصب کلاهکH بسیار ضروری می باشد. در رابطه با نصب H بر روی دودکش دقت کنید که این دودکش بایستی در امتداد جریان باد غالب باشد و باد درون آن دودکش نپیچد. کلاهک دودکش را باید در حداقل ارتفاع 70 الی 80 متر از کف پشت بام نصب کرد. اطراف این دودکش بایستی باز باشد.
دقت کنید که این دودکش ها مقطع نباید باشد. در صورتی که قطر دودکش حتی در یک نقطه کوچک باشد نیز باعث کاهش مکش آن می شود.
برای این که از تشکیل قطرات و یا سردشدن دود جلوگیری شود. جدار خارجی دودکش آن عایق بندی می شود.تشکیل قطرات و یا سرد شدن دود باعث می شود خروج دود کند شود و یا متوقف شود.
دودکش بایستی در محل خود ثابت باشد و در برابر باد مقاوم باشد.همچنین بایستی در برابر بخار آب و دیگر عوامل مکانیکی نیز مقاوم باشد.
بهترین روش برای تخلیهی محصولات احتراق دودکش می باشد. این دودکش باید تمیز باشد و مسیر خروج دود باز باشد.همچنین دقت داشته باشید که دودکش در مسیر خود نباید حالت افقی داشته باشد بلکه باید مسیر عمودی و راست باشد. در مواردی که برای اجرا مشکلاتی وجود داشته باشد و به تغییر جهت مسیر دود نیاز باشد بهتر است از زانویی استفاده شود که 45 درجه باشد.این زانویی بایستی بعد از 30سانتی متر لوله ی عمودی استفاده شود این 30 سانتیمتر بعد از خروج از پکیج باشد. قسمت افقی کمترین میزان طول را ممکن است داشته باشد.
برای کنترل دودکش یک روزنامه را بسوزانید و در ورودی دودکش قرار دهید.از این طریق می توانید مکش دودکش را تا حدودی بررسی کنید. بعد از قراردادن روزنامه در بخش ورودی دودکش اگر ذرات سوخته شدهی روزنامه به سرعت وارد دودکش شود, مکش را می توان قابل قبول در نظر گرفت. دقت کنسد که درب جلویی پکیج نباید به حدی داغ شود که باعث سوختن دست بشود.
در این گام شابلون یا براکت دستگاه بر روی دیوار نصب می شود.این براکت یا شابلون بایستی با رعایت قوانین و اندازههای مقرر و فاصله از گاز یا ارتفاع از کف زمین و… باید انجام گیرد.
حداقل ارتفاع پکیج شوفاژ دیواری نیووارم بایستی 120 سانتی متر از کف باشد. همچنین فاصله از دیوار یا کابینت نیز باستی 120 سانتی متر باشد.
پکیج ها را نباید در بالای گاز و یا سایر وسایل گرمازا نصب نمود حداقل فاصلهی افقی که نیاز است تا پکیج از این دستگاه ها داشته باشددر حدود 40سانتیمتر می باشد.
پکیج شوفاژ دیواری بایستی حتما یک متر از دیوار رو به رویش فاصله داشته باشد.
حداقل فاصله ی دودکش از مواد قابل اشتعال و اشیایی مثل پرده آشپزخانه 50 سانتی متر می باشد.
در محل قرارگیری پکیج بایستی یک پریز برق سیم اتصال زمین و یا کف شوی فاضلاب قرار داشته باشد.
نصب پکیج های گرمایشی نیووارم همانند سایر دستگاه های گازسوز در رختکن ,توالت , محوطهی سونا جکوزی , اتاق خواب و فضاهای بدون دودکش ممنوع می باشد.
محل نصب پکیج گرمایشی بایستی حتما در حالت سرپوشیده باشد. حدالامکان بایستی به محل های مصرف آب گرم نزدیک باشد.در نزدیکی پکیج نباید موادی با قابلیت آتشزایی وجود داشته باشد.
نکته 1.ممنوعیت نصب پکیج شوفاژ دیواری و آبگرمکن دیواری در واحدهایی با متراژ کمتر از 60متر.
درصورتی می توان نصب کرد که یک دریچه ی دائمی وجود داشته باشد و از آن به طور مستقیم با هوای آزاد ارتباط وجود داشته باشد.
نکته2. نصب راهاندازی و تعمیر بایستی به وسیلهی افرادی صورت گیرد که دورههای آموزشی مربوطه را گذرانده باشند و همچنین گواهینامه ی معتبر نصاب و تعمیرکار پکیج را داشته باشند.
در شرایطی که قطر دودکش در ساختمان از 15 سانتیمتر کمتر باشد و یا فاصله عمودی دودکش از پشت بام حدود 4متر و یا کمتر باشد و یا ممکن است قطر بیش از 30 سانتی متر نیز دی طی مسیر افقی دودکش قرار داشته باشد از پکیج فن دار نیز می توان استفاده کرد.
در محل نصب دستگاه پکیج نیز فشار اب شهر بایستی حداقل 1 و حداکثر 5 / 3 اتمسفر را داشته باشد.
اگر مکان نصب پکیج گازی در فضای باز و یا در بالکن باشد حتما توجه نمایید که از وزش مستقیم باد یا جریان تند هوا به نحوی محافظت صورت گیرد.
فشار منبع انبساط را حتما تست کنید.
تست منبع فشار باید با کمک یک مانومتر فشار منبع انبساط صورت گیرد. ( حداقل فشار 5 / 0 بار و حداکثر 1 بار ) و لازم است تا تنظیم صورت گیرد. در پکیج نو، کمترین موردی که بررسی و انجام می شود تست فشار منبع می باشد.
در این گام دستگاه روی دیوار نصب می شود.
پیش از آنکه دستگاه نصب شود، مراحل فوق بایستی انجام شود سپس میتوان دستگاه را نصب کرد.
دودکش ها را نصب کنید. بدون نصب دودکش مناسب هیچگاه پکیجی را نباید نصب و یا راه اندازی کنیم.
شرایط مهم: باید دودکش مناسب پکیج باشد یا لوله ی آن از قطر مناسبی برخوردار باشد و هیچ نوع گرفتگی در مسیر آن وجود نداشته باشد.مورد دیگر نداشتن مسیر طولانی با شیب منفی و یا افقی است. گازهای حاصل از فرایند احتراق بایستی به خوبی امکان خروج داشته باشند در غیر این صورت نمی توانند به خوبی از دودکش عبور کنند و نهایتا دود به درون پکیج باز می گردد این بازگشت باعث بروز اثرات منفی و خطرات زیر می شود:
دودهای های سمی محصول احتراق وارد محلی که پکیج در آن نصب شده وارد می شوند. ورود گازها خطرات بسیاری دارد. می تواند منجر به خفگی و یا مسمویت و تنگی نفس شود.
در صورتی که دودکش مکش کافی نداشته باشد.اکسیژن مورد نیاز برای احتراق فراهم نمی شود.در این صورت است که به علت فراهم نبودن اکسیژن کافی برای احتراق بازدهی حرارتی پکیج کاهش می یابد و دستگاه آب گرم مدنظر را برایمان فراهم نمی کند در کنار آن با افزایش مصرف آن نیز مواجه هستیم. در صورتی که درون دودکش ها مکش کافی وجود نداشته باشد بدنه ی دودکش داغ می شود و قسمتهای داخلی نیز با افزایش دما مواجه می شوند.این مسئله باعث تخریب قطعات می شود.همچنین منجر به آسیب های زیاد در مجموعه تابلو برق نیز می شود.
شناسایی لوله های روی دیوار و زیر دستگاه
در زیر دستگاه ما با پنج لوله اتصال مواجه هستیم:
یک لوله مخصوص ورود آب سرد به دستگاه
یک لوله برای خروجی اب گرم مصرفی به ساختمان
یک لوله در جهت رفت مدار گرمایش
یک لوله برای برگشت مدار گرمایش