همانطور که میدانید یکی از لوازمی که در منازل از مصرف بالایی برخوردار است، پکیج های دیواری هستند. این پکیج ها از هر برندی که باشند، گاها دچار خرابی می شوند. حال مسئله این است که چه زمانی میتوانیم متوجه خرابی پکیج شویم و یا چه مواردی در پکیج ها خبر از خرابی می دهند؟ برای اطلاع از علائم خرابی پکیج دیواری با ما همراه باشید.
پکیج های دیواری این روزهای جایگزین آبگرمکن های دیواری و یا آبگرم کن های مخزن دار هستند. این پکیج ها با توجه به این که تکنولوژی جدیدی را به خانه ها آورده اند، دردسر ها و مزایایی نیز دارند. پکیج های دیواری جدیدا تولید شده، از تکنولوژی های خاصی نیز بهره می برند. لذا احتمال آشنایی با شیوه ی کارکرد و یا ایرادات به وجود آمده در پکیج ها بسیار کم است. در ادامه به سراغ معرفی ارورهای پکیج دیواری می رویم. پس با ما همراه باشید.
یکی از مواردی که در سلامت پکیج را تضمین میکند و طول عمر آن را افزایش می دهد، عیب یابی به موقع پکیج است. با تشخیص سریع ایرادات پکیج های دیواری به خوبی میتوانید در هزینه های احتمالی وارده ناشی از خرابی پکیج دیواری صرفه جویی کنید.
یکی از مواردی که در خرابی پکیج بسیار معمول است، نشت آب است. علت نشت آب، بستگی به نوع و محل نشت آب متفاوت است. برای مثال میتوانیم شاهد نشت آب از قسمت شلنگ و یا از قسمت لوله های متصل به پکیچ باشیم. همچنین احتمال نشت آب از شیرآلات نیز بالاست. علت دیگر نشتی آب از پکیج، ممکن است شکستگی در سختی گیر، شکستگی در لوله ها و یا شکستگی در اتصالات خود دستگاه باشد. برای اطمینان از علت نشتی آب حتما موارد مذکور را مورد بررسی و بازبینی قرار دهید. در صورتی که بعد از بررسی متوجه شکستگی شدید، در اسرع وقت برای تعویض اقدام نمایید. اما اگر علت نشت آب در پکیج، شل بودن قطعات بود؛ به راحتی میتوانید با محکم کردن قطعه ی مذکور اقدام به رفع مشکل نشتی آب در پکیج نمایید.
گاها علت نشتی آب از پکیج، سوراخ شدن مبدل و یا منبع انبساط پکیج است. در این صورت دو راه برای رفع مشکل وجود دارد. یکی تعویض مبدل و یا منبع انبساط و دیگری تعمیر. البته تعمیر در صورتی کارساز است که انمکان آن وجود داشته باشد.
گاهی اوقات میتوان شاهد صداهای اضافی از پکیج باشیم. ایجاد سر و صدای اضافی به دلایل مختلفی میتواند رخ دهد. یکی از این دلایل، تنظیم نبودن شیر برقی دستگاه است. دیگری هواگرفتن مدار گرمایش دستگاه است. سومین علت رسوب گرفتن مدار در پکیج است. مورد بعدی خربی پمپ آب و یا مبدل حرارتی می باشد. مورد سوم نیز خرابی سنسورهای حرارتی است.
همانطور که گفتیم یکی از دلایل سروصدای مبدل، هوای داخل دستگاه است. برای رفع این مشکل حتما مبدل را هواگیری نمایید. مورد بعدی نیز تنظیم نبودن شیر گاز بود که حتما می بایست تنظیم نمایید. در صورتی که شیر برقی گاز تنظیم نمی باشد، بهتر است هر چه سریعتر برای تنظیم آن اقدام نمایید.
اقدام دیگری که برای رفع و حذف صداهای مبدل می بایست انجام دهید، رفع رسوب های مدار و مبدل حرارتی است. روش دیگر حذف صدا، چک کردن NTC و یا پمپ سیرکوله است.
در صورتی که پس از انجام تمامی اقدامات مذکور این ایرادات حل نشدند، می بایست برای تعویض مبدل حرارتی اقدام نمایید. چرا که احتمال زیادی وجود دارد تا مبدل دفرمه شده باشد.
در صورتی که سیستم گرمایشی پکیج شما به خوبی کارمیکند اما رادیاتورها به خوبی گرما تولید نمیکنند باز هم نشان از وجود یک مشکل است. در این حالت نیز فشارگاز کم توان و کوتاه است. علت دیگر نیز وجود هوا در مدار گردش پکیج می باشد. عامل دیگری که میتوان از آن نام برد کاهش شعله به علت وجود هواست. البته نیمه باز بودن شیرهای رفت و برگشت نیز ممکن است از علل دمای کم رادیاتورها باشد.
دلایل دیگری نیز میتواند باعث بروز مشکل شود، برای مثال: در صورتی که فنر سوپاپ ضعیف شده باشد. یا دقت سنسور NTC کم شده باشد. ممکن است در پمپ ایراداتی وجود داشته باشد. برای مثال در صورتی که پروانه ی پکیج شکسته باشد و یا دبی کلی آب کم باشد. همچنین پمپ پکیج به علت رسوب شن و ماسه گرفته شده باشد.
خرابی پکیج به علت خرابی دکمه های حرارتی و یا ایراد در پتاسیومتر گرمایش است. البته در برد کنترل نیز میتوان خرابی را دید.
یکی از علائم خرابی پکیج دیواری ایرادات احتمالی در کوتاه بودن شعله پکیج و یا افزایش رسوب در مبدل های حرارتی و یا خرابی پتاسیومتر وجود داشته باشد. در صورتی که پمپ و یا برد کنترل پکیج خراب باشد نیز میتوان شاهد ایراداتی بود.
در صورتی که فاصله ی میان جرقه زن و مشعل زیاد باشد، روشن شدن پکیج با حالت انفجاری خواهد بود. همچنین در صورتی که پکیج های دیواری دچار مشکل خرابی دکمه ها شوند و یا پتاسیومتر گرمایش دچار ایراد شود و یا برد کنترل خراب شود باز هم شاهد روشن شدن افنجاری خواهید بود.
از علائم خرابی پکیج دیواری میتوان به موارد دیگری نیز اشاره کرد. برای مثال در صورتی که فشار گاز تنظیم نباشد و یا دوکش پکیج دچار خرابی باشد و یا سوراخ های مشعل کمی گرفتگی داشته باشند. البته مورد آخر باعث جرقه ی ضعیف می شود.
در صورتی که ارتفاع شعله ی پکیج بالا باشد و یا پمپ دستگاه بد باشد باعث این نوسان در آب گرم خواهد شد. همچنین در صورتی که شیر سه راهه ی دستگاه در پکیج های دو مبدله دچار خرابی شود؛ باعث کاهش فشار آب خانه و یا نوسانت آب گرم خواهد شد.